عجایب هفتگانه جهان

ساخت وبلاگ
چکیده : عجایب هفتگانه جهان با بخش عجایب جهان مجله اینترنتی بیست ستون همراه باشید عجایب هفتگانه‌ی باستانی جهان درواقع لیستی از یک سری سازه... با عنوان : عجایب هفتگانه جهان بخوانید :

 

عجایب هفتگانه جهان

با بخش عجایب جهان مجله اینترنتی بیست ستون همراه باشید

عجایب هفتگانه‌ی باستانی جهان درواقع لیستی از یک سری سازه‌های ساخته شده به دست انسان در دوران کلاسیک هستند. محققان باور دارند که مورخان در قرن دوم قبل از میلاد شروع به گردآوری این لیست کردند. لیست نهایی عجایب هفت‌گانه‌ای که ما به آن رجوع می‌کنیم در قرون وسطی مشخص شده است.

هرم خئوپس در گیزا

 (قاهره، مصر)

 

عجایب هفتگانه جهان

با ذکر اینکه تنها سازه‌ی باقیمانده بین عجایب هفتگانه‌ی جهان می‌باشد، هرم خئوپوس بزرگترین هرم بین 3 هرم (اهرام ثلاثه) ساخته شده در شهر باستانی گیزا و الآن در قاهره‌ی بزرگ در مصر می‌باشد. میگویند این هرم حدود 2560 قبل از میلاد مسیح ساخته شده است. به عنوان آرامگاه برای خئوپوس، فرعون مصری و احتمالا ساخت آن هم حدود 20 سال طول کشیده. (مصر شناسان درباره‌ی تعداد نیروی انسانی استفاده شده نظریه‌های مختلفی دارند و تخمین‌ها حدودا بین 14000 تا 360000 نفر می‌باشند). بعد از کامل شدن، مشخص شد که حدود 146 متر ارتفاع دارد و عرض هرکدام از اضلاع کناری آن حدود 230 متر می‌باشد. علاوه بر این، هر طرف آن در جهت یکی از نقاط اصلی (شمال، جنوب، شرق و غرب) قرار گرفته‌اند. حدود 2.3 میلیون بلوک سنگی که هر کدام حدود 2 تن وزن دارند این هرم را تشکیل داده‌اند. هرم خئوپوس تا 4 هزاره پس از ساخته شدنش بلندترین سازه در جهان بود.

باغ‌های معلق بابل

(al-hillah، عراق)

 

عجایب هفتگانه جهان

 گفته شده که باغ‌های معلق بابل توسط نبوچادنزار (nebuchadnezar) دوم، حکمران بابل در سال 600 قبل از میلاد ساخته شده‌اند. البته مورخان همیشه در مورد حقیقت وجود داشتن یا نداشتن آن با هم اختلاف نظر دارند، چرا که هیچ مدرک حقیقی مبنا بر وجود آن وجود ندارد و حتی در مدارک بابلی‌ها هم ذکر نشده است (محققان یونانی اولین کسانی بودند که در مورد آن صحبت و آن را توصیف کرده‌اند)، گزارش‌ها نشان می‌دهند که این باغ‌ها از یکسری بهارخواب‌های طاق دار روی هم تشکیل می‌شدند که توسط چندین ستون روی هم نگه داشته شده بودند- به عبارت دیگر، یک کوهی از باغ‌های معلق روی هم این تراس‌ها پر از درخت‌ها و گل‌هایی بودند که گفته می‌شود همیشه هم از اطراف آن آویزان بودند. چیزی که بسیار شگفت‌انگیز است سیستم آبیاری این باغ‌های معلق است که در یک منطقه‌ی خشک آب را از رودخانه‌ی فرات به این باغ‌ها منتقل می‌کرده است. گفته شده که این باغ‌ها توسط یک زلزله در قرن یکم پیش از میلاد از بین رفتند.

معبد آرتمیس در اِفِسوس

(سلچوک، ترکیه)

 

عجایب هفتگانه جهان

این معبد حدود سال 550 پیش از میلاد کامل شد. به افتخار الهه‌ی یونانی شکار و طبیعت، معبد آرتمیس در دوران شاهنشاهی هخامنشیان ساخته شد. آرسون (arson) آن را در 356 پیش از میلاد از بین برد. با توجه به گفته‌های فیلسوف و نویسنده‌ی عهد عتیق پلینی (pliny)، طول این معبد 114 متر و عرض آن 54 متر می‌باشد (حدودا 3 برابر سایز پارتنون (parthenon))، با 127 ستون که هر کدام حدود 18 متر ارتفاع دارند و فقط از سنگ مرمر ساخته شده‌اند. از این معبد هم به عنوان بازار و هم به عنوان عبادتگاه استفاده می‌شده و در آن تعداد زیادی آثار هنری و مجسمه وجود داشته است.

مجسمه‌ی زئوس در المپیا

(اولیمپیا، یونان)

 

عجایب هفتگانه جهان

این مجسمه‌ی عظیم به افتخار زئوس، خدای یونانی در معبد زئوس در سال 450 پیش از میلاد به دست یک مجسمه ساز یونانی به نام فیدیاس (pheidias) ساخته شد. ارتفاع آن 12 متر و از عاج تراشیده شده بود و روکش طلا داشت. مجسمه او را در حالت نشسته درحالی‌که یک تاج سدر به سر داشت که با جواهرات منبت‌کاری شده بود و در دست راستش مجسمه‌ی نایک (nike) (الهه‌ی پیروزی) و در دست چپش یک عصای سلطنتی که روی آن مجسمه‌ی یک عقاب بود قرار داشت. تئوری‌های مختلفی درباره‌ی چگونگی از بین رفتن آن ارائه شده است. بعضی از محققان باور دارند که این مجسمه با معبدش در قرن پنجم از بین رفتند. بعضی دیگر میگویند که ابتدا به قسطنطنیه منتقل شده و سپس در آنجا در یک آتش‌سوزی در سال 462 پس از میلاد از بین رفته است.

آرامگاه ماسولوس maussollos در هالیکارناسوس (halicaassus)

(جنوب غربی ترکیه)

 

عجایب هفتگانه جهان

این آرامگاه برای ماسولوس، شاه ایرانی و آرتمیسیا، همسرش، توسط معماران یونانی به نام‌های ساتیروس (satyrus) و پیتیوس (pythius) در سال 353 پیش از میلاد ساخته شد. این آرامگاه به ارتفاع 41 متر بر روی یک تپه که به شهر باستانی هالیکارناسوس مشرف بود قرار داشت و فضای خارجی آن با یک حاشیه‌ی زینتی محصور شده بود. تعداد زیادی مجسمه، نقش‌های برجسته و ستون فضای خارجی آن را تزئین می‌کردند و بالاخره اصطلاح "mausoleum (ماسولئوم)" معروف شده و برای توصیف هر آرامگاه بزرگ و شگفت‌انگیزی استفاده می‌شد. چندین زلزله باعث شد که این آرامگاه در قرن چهاردهم از بین برود.

کلوسوس (colossus) واقع در رودس (rhodes)

(رودس، یونان)

 

عجایب هفتگانه جهان

کلوسوس در واقع یک مجسمه‌ی بلند 30 متری از هلیوس (helios)، خدای یونانی بود که در سال 280 پیش از میلاد در جزیره‌ی رودس ساخته شد. این مجسمه درواقع پس از اینکه جزیره‌ی رودس در سال 304 قبل از میلاد توانست در مقابل یک حمله‌ی خارجی ایستادگی کند برای بزرگداشت هلیوس بنا شد. محققان بر این باورند که این مجسمه‌ روی یک پایه در ورودی بندرگاه یا روی یک موج شکن در بندر این جزیره قرار داشته است. یک زلزله این مجسمه را در سال 226 پیش از میلاد، حدود 54 سال پس از بنای آن از بین برد.

فانوس دریایی واقع در اَلکسندریا

(جزیره‌ی فاروس، اُلکسندریا، مصر)

 

عجایب هفتگانه جهان

محققان ارتفاع آن را حدودا بین 116 تا 137 متر تخمین زده اند. این فانوس دریایی در قرن سوم پیش از میلاد به عنوان نشان جزیره‌ی کوچک فاروس (pharos) در الکساندریا در مصر ساخته شد. برج این فانوس از سنگی با رنگ روشن ساخته شد و در بالاترین نقطه‌ی آن آینه‌ای تعبیه شد تا در طول روز نور خورشید را منعکس کند و در طول شب هم آتشی روشن می‌شد تا نور آن منعکس شود. بعضی از مورخان باور دارند که نوری که این فانوس منعکس می‌کرد حتی از فاصله‌ی 56 کیلومتری هم دیده می‌شد. این فانوس دریایی توسط دو زمین لرزه در سال‌های 1303 و 1323 میلادی صدمه دید و در سال 1480 میلادی وقتی یک قلعه در آنجا ساخته شد کاملا از بین رفت.

منبع: www.bistsotoon.com

 

 

آهنگ ایرونی...
ما را در سایت آهنگ ایرونی دنبال می کنید

نویسنده : علیرضا بازدید : 411 تاريخ : چهارشنبه 30 آبان 1397 ساعت: 22:40